Bingo

Spela och upplev spänningen tillsammans med andra spelare!

Boka bord och prova om du aldrig spelat bingo innan!

I Örsåsgården har tusentals spelare deltagit i spännande Bingo omgångar sedan 1964 då Bingon kom till Örsås. Vi har ihop med våra trogna bingogäster skapat så god stämning att vi anammat epitetet ”Trivselbingo”.

Bingo spelas varannan onsdag jämna veckor hela året med ett kort upphåll för jul och nyår.
Spelet startar 19:00 och slutar ca 22:00. Vi rekommenderar att man är på plats ca 45 minuter innan för att hinna köpa brickor, förberedda sig och ha tid att växla något ord med medspelarna innan spänningen startar och koncentrationen blir kompakt. Från podiet hörs utroparens klara röst – ”28 – tvåa åtta”.

Så här går det till att spela Bingo

Från scenen rullar utroparen på …, ropar ut det nummer
Så fort kulorna börjar rassla ersätts det förväntas fulla sorlet ut i omedelbar tystnad, och för varje kula som dras stiger spänningen lite grann.
Alla vet om att brickorna börjas fyllas, både för dig och andra, du vet att någon kommer få bingo – och förhoppning stiger om att just du skall bli först ökar. Plötsligt händer det – numret som fyller just din spelbricka ropas upp – du får ropa Bingo!
Tro oss, vi har hört massor med alla varianter – från kvinna som nästan ber om ursäkt för hon bryter tystnaden till mannen som ropade så fönstren skallrade och fick medspelarna att hoppa av förvåning. Hur tror du att just du reagerar på att få Bingo?

Du köper det som behövs för att spela på plats – brickor, pennor – och det finns en kiosk för dricka och godis.

De här spelen spelar vi i Bingo

Bingo
Spelar i 10 omgångar.
Först vinner man på en vågrätt rad, sedan två och slutligen tre rader.

Bingolo
Här får man skriva sin brickor själv före spelet startar.

Minibingo

Ett litet uppvärmningsspel inför kvällens final.

Rövare

Detta är kvällens final och vi spelar normalt om 10 000 kr och man vinner på fem rader före ett visst antal drag. Gränsen för högvinsten ökas successivt för varje Bingo vinsten inte går ut.

I vår Bingo är det alltså xx spelomgångar så det hinner inte blir tråkigt. Däremot behövs en paus och ett kvarts långt avbrott lägger vi in runt 2030. Många har med sig fikakorg men det finns en enklare kiosk. Det sker även lottförsäljning före spelet och i pausen.

Insats och vinster
Våra riktigt erfarna bingospelare klarar 4 eller ibland 5 brickor och då brukar insatsen för en kväll hamna mellan 200 och 300 kr. För nybörjare är en rimlig insats oftast på dryga hundralappen. Vinsterna betalas ut kontant direkt efter varje spel. Enligt lag skall vinsten uppgå till minst hälften av insatsen men i vårt fall är utdelningen betydlig högre.

Ändå osäker på hur Bingo spelas?
Normalt finns det 7-9 frivilliga medhjälpare till vaktmästarparet och är du osäker på hur det praktiskt går till hjälper vi gärna till!

Reservera plats
Ring nu 0325-628052 för att boka bord till nästa spelomgång.
Ni kommer då till vårt underbara vaktmästarpar som reserverar plats åt er.