Hembygdsföreningen

 

bild hembygdsstuga

Hembygdsgården är vackert belägen mellan kyrkan och Örsåssjön.
Örsås Hembygdsförening bildades 1956. Redan första året firades midsommar med lekar, sång och musik vid hembygdsgården. Denna tradition lever fortfarande kvar. Numera är det även tradition med vårotta på Kristihimmelfärdsdag och kaffeservering under några sommarsöndagar.

Örsås Hembygdsförening våren och sommaren 2019

Örsås Hembygdsförening laddar inför vår och sommar. Först ut bland de traditionella evenemangen är Vårottan vid Hembygdsgården Kristi Himmelsfärds dag, den 30 maj, med start klockan 8. Tankar, sång, fika och tipspromenad och fågelsång.
Midsommarfirandet är årets höjdpunkt och nog ska det kunna bli uppemot 400 besökare även i år. Och så kaffesöndagarna vid Hembygdsgården, årets datum är 30 juni och 7, 14, 21 och 28 juli.

Vårotta
2018års vårotta hölls den 10 maj, Kristi himmelsfärds dag, klockan 8.00. Denna tradition lockade i fjol ett 30-tal besökare, ord från prästen Fredrik Fernbom och skönsång från organisten Kalle Gollnik. Plus tipspromenad, fika – och ett fantastiskt vårväder.

Midsommarfirande

Mer information om det traditionsenliga midsommarfirandet hittar ni HÄR!

Midsommarfirande 2017

Kaffesöndagar
Alla söndagseftermiddagar i Juli är kaffestugan öppen.

Kaffesöndagarna i Örsås Hembygdsgård har – åminstone så här långt – haft tur med väder och gott om besökare. Publikrekordet lyder numera på ett 70-tal fikasugna och kombinationen av en fantastiskt somrig miljö, gott kaffe med dopp och trevligt pratande har fått folk att njuta av livet.

KaffesöndagMidsommars förmiddag 13