Midsommarfirande i Örsås

Varje år besöker mellan 300 och 400 personer Örsås hembygdsförening för traditionsenligt midsommarfirande. Utöver stångresning, folkdans, sång utav både välskolade sångare och yngre förmågor finns kaffeservering med hembakat dopp.

Hemvändare från när och fjärran tar med sina barn och hjälper till med blomsterplockning, hämta björkar, kransbindning, klippa björkris och löva stången, dukning, tältresning osv.

Midsommar 2018

”Styrelsen beslöt att fira midsommarafton vid Hembygdsstugan med lekar, sång och musik och trevlig samvaro för allmänheten…”.
Så stod det i styrelseberättelsen för Örsås Hembygdsförening. År 1956, det år föreningen bildades!
Tydligen blev firandet lyckat redan från start. Och sedan dess har det dansats och fikats och pratats och Örsås har blivit ett givet utflyktsmål för den som vill fira midsommar med tradition. 2018 års firande lockade som vanligt 350-400 besökare och med hjälp av musikanterna Olle Paulin och Lennart Nilsson och Lennarts döttrar och Kindsnejdens folkdansare blev det just en vanlig, härlig midsommar.

Midsommar 2017

På midsommarafton den 23 juni firades midsommar traditionsenligt. Det var rekordmånga blomstersmyckare, runt 350 eftermiddagsbesökare, sång och musik med Olle Paulin, Lennart Nilsson och döttrarna Marie och Lena, Göran Adolfsson och Eje Andersson. Kaffe och saft med hembakat, dansuppvisning av Kindsnejdens Folkdanslag, lokala små grodorna-dansare – och regn. Det var med andra ord ett riktigt svenskt midsommarfirande vid hembygdsgården!

midsommar 2017 1 midsommar 2017 2

 

Midsommar 2016

Midsommarfirandet ägde traditionsenligt rum den 24 juni med ständigt ökad publiktillströmning. Besökare fikade i gräset eller i trädgårdsmöblerna under parasoll i det härliga sommarvädret.

Midsommarsfirande i Örsås 1 Midsommaraftons förmiddag 1Midsommars förmiddag 4 Midsommars förmiddag 12 Midsommarsfirande i Örsås 3 Midsommars förmiddag 10